recept: Kínai Imre módra, Kifőzde
Kínai Imre módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg marhafelsál,
5 evőkanál szójaszósz,
1 dl húsleves,
12 evőkanál olivaolaj,
fehérbors, feketebors, gyömbér,
1 kávéskanál cherry,
1 kávésknanál mustár,
2 kávéskanál chiliszósz,
2 közepes sárgarépa,
1 piros kaliforniai paprika,
25 dkg laskagomba,
15 dkg csiperkegomba,
8 szál újhagyma,
6-7 gerezd fokhagyma,
10 dkg konzervkukorica,
10 dkg konzerv zöldborsó,
10 dkg zöld színű konzerv zöldbab,
2 közepes paradicsom,
2 marhahúsleves-kocka



A húst megmossuk, leitatjuk, megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk (fél cm széles, 4 cm hosszú). A szójaszósszal, húslevessel, 3 evőkanál olivaolajjal, egy kávéskanál cherryvel, egy kávéskanál mustárral és egy kávéskanál chiliszósszal összekeverjük, megszórjuk egy-egy mokkáskanál őrölt fehér- és feketeborssal és gyömbérrel, ismét összekeverjük, és pácolódni hagyjuk, de nem tsszük a hűtőbe.
Eközben a sárgarépát gyufaszálnyi méretre aprítjuk, a többi zöldséget fél cm-es csíkokra vágjuk, mint a húst.
Az újhagymát és a meghámozott paradicsomot fél cm-es karikára vágjuk. A fokhagymát hajszálvékonyra felszeleteljük. A kukoricát, zöldborsót, zöldbabot kis tálkákba kimérjük.
Ezalatt - ha ketten csináljuk - eltelik két doboz cigaretta, fél üveg Metaxa és 4-5 üveg sör, vagyis időben el kell kezdeni a munkát, nehogy éhen haljunk. Viszont a húsnak legalább bőven jut ideje a pácolódásra. :-))
A wokot felforrósítjuk, beleteszünk 6 evőkanál olivaolajat, és ha már az olaj is forró, beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és egy percig kavargatjuk, hogy az olaj felvegye az aromájukat.
Ezután beletesszük a laskagombát, megsózzuk, és két percig pároljuk.
Most a sárgarépa következik, szintén lesózva, három percig fogatjuk.
Az újhagymát két percig aszaljuk, majd beletesszük a kukuricát, zöldborsót és zöldbabot.
Két perc múlva jöhet bele a paradicsom és paprika.
Egy perc múlva kiszedjük és meleg helyre tesszük a zöldséget, kitöröljük a wokot, majd újra felforrósítjuk, és 3 kanál olajra rátesszük a húst, és 4-5 percig pároljuk, míg megpuhul. Vigyázzunk, ha túlsütjük, keménnyé válik a hús!
Ezután rátesszük a húsra a zöldségeket, kétszer-háromszor átkeverjük, és kész is.
Köret nélkül tálaljuk, savanyúság sem kell hozzá feltétlenül. Kellemes ízű étel, de az adagolással vigyázzunk, mert a sok zöldség dacára igencsak laktató.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.



Forrás: Egy fergeteges összejövetel terméke, kínai szakácsköny alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.26. Utoljára frissítve: 2009.02.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 16:22:07 - 1.45)
Hozzászólások:

Sancho (2011-03-03 12:51:00):
Igen, a sör az fontos kellék, cigivel együtt :-) Gratula, nekem bejött!

Kifőzdés (2012-04-06 23:55:00):
Már csak Imibácsi dohányzik. :-)

Megjegyzés a recepthez